Tex Mex piletina u tortilji

  Sastojci
  • 800 g pilećeg belog mesa
  • 3 kašike ekstra devičanskog maslinovog ulja
  • 1 veći crni luk
  • 2 sveže crvene paprike
  • mešavina začina za meso
  • so po ukusu
  • tortilje

prilog po želji…

  • paradajz
  • krastavci
  • salata
  • kupus
  • majonez
  • pavlaka
  • avokado namaz
  • rukola

  Recept
  • Meso iseckati na trakice i staviti ga u veću ziper kesu, a zatim dodati mešavinu začina i sve dobro „izmućkati“ kako bi se začini sjedinili sa mesom. Ostaviti u frižideru sat vremena.
  • Crni luk naseckati na listiće, papriku iseći na trakice.
  • Na Multi cookeru 8 u 1 podesiti temperatur na 150 C, a tajmer na 20 minuta, pa sipati ulje. U zagrejano ulje dodati meso, pa uz mešanje propržiti pet minuta (dok meso ne pobeli), a zatim dodati crni luk i papriku. Posoliti po ukusu.
  • Pržiti uz povremeno mešanje dok meso i povrće ne omekšaju, oko 20-tak minuta, tj. do isteka vremena.
  • Poslužiti sa tortiljama i prilozima po želji.
  • Prijatno!

OCENI RECEPT

VN:F [1.9.13_1145]
Rating: 5.0/5 (3 votes cast)

Tex Mex piletina u tortilji, 5.0 out of 5 based on 3 ratings

Postavite komentar

Ostali korisnici nece moci da vide vasu email adresu. Obavezna polja su obelezena crvenim. *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>