Supa od guske

 

Sastojci

  • 850 g mesa od guske
  • 1 očišćen korena celera
  • 1 očišćen paškanat
  • 2 očišćene šargarepe
  • 1 crni luk, očišćen i na plotni pregoreli
  • so i mešavina začina
  • 1,5 l vode
  • testenina za supu po ukusu
  • sveži peršun

 

Recept

  • Staviti u električni ekspres lonac isečeno meso guske i povrće. Naliti vodom i posoliti po ukusu. Zatvoriti lonac, pa kuvati oko sat vremena. Meso guske je žilavije, tako da treba više vremena nego kada kuvate piletinu.
  • Pažljivo ispustiti pritisak iz lonca, otvoriti poklopac, pa ocediti tečnost od mesa i povrća. Vratiti supu u lonac (po potrebi naliti još oko 500 ml vrele vode) i nastaviti sa kuvanjem.
  • Dodati testeninu, meso i na kolutove isečenu šargarepu. Krčkati par minuta dok testenina ne omekša. Posoliti i dodati mešavinu začina po ukusu. Pred služenje posuti seckanim peršunom.
  • Prijatno!
  • Napomena: Što se povrća i mesa tiče, ne morate ga vraćati u supu ako ne volite. Možete pride skuvati krompir, pa povrće iskoristiti za rinflajš i poslužiti kao zasebno jelo.

OCENI RECEPT

VN:F [1.9.13_1145]
Rating: 5.0/5 (2 votes cast)

Supa od guske, 5.0 out of 5 based on 2 ratings

Postavite komentar

Ostali korisnici nece moci da vide vasu email adresu. Obavezna polja su obelezena crvenim. *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>