Sos od mlevenog mesa (krčko)

  Sastojci
  • 600 g mlevenog mesa (junećeg ili mešanog)
  • 400 g paradajz pirea
  • 1/2 kašičice suvog bosiljka
  • 1/2 kašičice mlevenog bibera
  • 2 kašičice soli
  • 2-3 čena belog luka
  • 2 kašike maslinovog ulja
  • 2 veće šargarepe
  • 2 crvene paprike
  • 1 kašičica mešavine začina
  • 150 ml crnog vina
  • 50 ml vode
  • 3 kašičice šećera
  • 1 kašika balzamika

  Recept
  • U Slow Cooker aparat sipati ulje, dodati meso, rendanu šargarepu, sitno seckanu papriku i beli luk, pa sve ostale sastojke.
  • Poklopiti aparat, podesiti na program HIGH i krčkati 4 do 6 sati. Pred kraj kuvanja dobro promešati.
  • Gotov sos poslužiti uz prilog po želji. Testeninu, pirinač, pire… Može se koristiti kao fil za musaku, punjene paprike, kalcone ili neko testo…
  • Prijatno!

OCENI RECEPT

VN:F [1.9.13_1145]
Rating: 5.0/5 (4 votes cast)

Sos od mlevenog mesa (krčko), 5.0 out of 5 based on 4 ratings

Postavite komentar

Ostali korisnici nece moci da vide vasu email adresu. Obavezna polja su obelezena crvenim. *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>