Šnicle sa bukovačom

  Sastojci
  • 700-800 g šnicli (svinjskih, telećih ili junećih)
  • 100 g crnog luka
  • 20 g belog luka
  • 400 g bukovače
  • 50 ml belog vina
  • so po potrebi
  • pola kašičice crnog bibera u prahu
  • jedna kašičica mešavine suvog začina
  • 500 ml krem supe od pečuraka (koristite onu iz kesice)
  • ulje po potrebi
  • brašno za valjanje šnicli

  Recept
  • Šnicle blago izlupati, uvaljati svaku posebno u brašno, pa u zagrejanom tiganju na malo ulja propržiti sa obe strane da „pobele“.
  • Propržene šnicle zatim ređati na dno krčka – slow cooker aparata.
  • Crni i beli luk sitno naseckati pa rasporediti preko šnicli. Posoliti i dodati začine.
  • Dodati i sitno seckanu bukovaču i na kraju naliti vinom i supom.
  • Poklopiti aparat, podesiti na program LOW i krčkati (najbolje preko noći) osam do deset sati.
  • Meso pripremljeno na ovaj način, sporim krčkanjem, zaista bude izuzetno mekano i fino. A i nemate potrebu da stojite uz šporet i nadgledate svaki čas.
  • Šnicle poslužiti uz prilog po želji: krompir pire, pirinač…
  • Prijatno!

OCENI RECEPT

VN:F [1.9.13_1145]
Rating: 5.0/5 (1 vote cast)

Šnicle sa bukovačom, 5.0 out of 5 based on 1 rating

Postavite komentar

Ostali korisnici nece moci da vide vasu email adresu. Obavezna polja su obelezena crvenim. *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>