Sataraš s mesnatom slaninom

  Sastojci
  • 400 g dimljene mesnate slanine
  • 2-3 kašike svinjske masti
  • 400 g crnog luka
  • 1300 g paradajza
  • 1kg paprika
  • so, biber i mešavina začina po ukusu

  Recept
  • Sitno naseckati, crni luk, paradajz i papriku, najbolje u secku.
  • U kaseroli zagrejati svinjsku mast.
  • Dodati komade sečene slanine pa je pržiti sa svih strana dok lepo ne porumeni i ne otpusti masnoću. Prženu slaninu izvaditi i ostaviti na toplom mestu.
  • Na istoj masnoći propržiti crni luk uz povremeno mešanje, dok ne postane staklast, a zatim dodati papriku i paradajz, poklopiti i uz povremeno mešanje kuvati dok povrće ne omekša i ne ispari sva tečnost.
  • Pred kraj po želji začiniti solju, biberom i mešavinom začina. Vratiti i slaninu u šerpu. Promešati.
  • Poslužiti uz prilog po želji, najbolje domaći kačamak i sir.
  • Prijatno!

OCENI RECEPT

VN:F [1.9.13_1145]
Rating: 4.5/5 (2 votes cast)

Sataraš s mesnatom slaninom, 4.5 out of 5 based on 2 ratings

Postavite komentar

Ostali korisnici nece moci da vide vasu email adresu. Obavezna polja su obelezena crvenim. *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>