Sarma iz krčka


- oko 40-tak lepih listova kiselog kupusa
- 1kg mlevenog mešanog mesa
- oko 500 g dimljenih svinjskih rebarca
- 200 g dimljene slanine
- 350 g crnog luka
- 100 g pirinča oblog zrna
- 100 ml ulja
- so i mešavina začina po ukusu
- pola kašičice mlevenog bibera
- 2 kašičice aleve paprike
- lovorov list
- crni biber u zrnu
- suva ljuta papričica

- U posudu staviti mleveno meso, opran i očišćeni pirinač, iseckan luk, so, mešavinu začina, biber i alevu papriku. Sve dobro izmešati rukama.
- Listovima kiselog kupisa odseći debeli i tvrdi deo.
- Na dno Krčka – Slow Cooker aparata poređati nekoliko celih listova kupusa.
- Kašiku fila staviti na kraj lista, preklopiti spoljne krajeve jedan preko drugog, pa uviti jedan kraj ka drugom (kao rolatić).Krajeve stisnuti lagano ka unutra.
- Uvijene sarme ređati jednu pored druge u posudi i ponavljati postupak dok se ne utroši sav materijal. Od ove količine materijala dobićete dva reda sarmi.
- Preko redova staviti po neki list lovora i biber u zrnu, a između sarmi poređati svinjska rebra i preko staviti po koju suvu papriku.
- U tiganju napraviti uobičajeno zapršku od zagrejanog ulja, brašna i aleve paprike. Preliti zapršku preko sarmi i naliti sa 300 ml vode.
- Blago protresti posudu, poklopiti, podesiti na program LOW i krčkati nekih 10-tak sati. Najbolje je da ostavite da se krčka preko noći.
- Prijatno!

Znate za brzo i nezaboravno jelo ili ste sami osmislili recept?
Preuzmite obrazac i pošaljite nam recept na recepti@30minuta.rs!