Sarma iz krčka

  Sastojci
  • oko 40-tak lepih listova kiselog kupusa
  • 1kg mlevenog mešanog mesa
  • oko 500 g dimljenih svinjskih rebarca
  • 200 g dimljene slanine
  • 350 g crnog luka
  • 100 g pirinča oblog zrna
  • 100 ml ulja
  • so i mešavina začina po ukusu
  • pola kašičice mlevenog bibera
  • 2 kašičice aleve paprike
  • lovorov list
  • crni biber u zrnu
  • suva ljuta papričica

  Recept
  • U posudu staviti mleveno meso, opran i očišćeni pirinač, iseckan luk, so, mešavinu začina, biber i alevu papriku. Sve dobro izmešati rukama.
  • Listovima kiselog kupisa odseći debeli i tvrdi deo.
  • Na dno Krčka – Slow Cooker aparata poređati nekoliko celih listova kupusa.
  • Kašiku fila staviti na kraj lista, preklopiti spoljne krajeve jedan preko drugog, pa uviti jedan kraj ka drugom (kao rolatić).Krajeve stisnuti lagano ka unutra.
  • Uvijene sarme ređati jednu pored druge u posudi i ponavljati postupak dok se ne utroši sav materijal. Od ove količine materijala dobićete dva reda sarmi.
  • Preko redova staviti po neki list lovora i biber u zrnu, a između sarmi poređati svinjska rebra i preko staviti po koju suvu papriku.
  • U tiganju napraviti uobičajeno zapršku od zagrejanog ulja, brašna i aleve paprike. Preliti zapršku preko sarmi i naliti sa 300 ml vode.
  • Blago protresti posudu, poklopiti, podesiti na program LOW i krčkati nekih 10-tak sati. Najbolje je da ostavite da se krčka preko noći.
  • Prijatno!

OCENI RECEPT

VN:F [1.9.13_1145]
Rating: 5.0/5 (3 votes cast)

Sarma iz krčka, 5.0 out of 5 based on 3 ratings

Postavite komentar

Ostali korisnici nece moci da vide vasu email adresu. Obavezna polja su obelezena crvenim. *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>