Rinflajš

  Sastojci
  • 600 g jagnjetine
  • 250 g junetine
  • 250 g svinjetine
  • 300 g šargarepe
  • 800 g krompira
  • 35 g belog luka
  • 70 g crnog luka
  • 100 ml vode
  • 150 ml crnog vina
  • 3 grančice svežeg ruzmarina
  • 1 kašičica suvog bosiljka
  • so i biber po ukusu
  • 2 kašike ulja

  Recept
  • Sve tri vrste mesa iseći na komadiće veličine zalogaja. Šargarepu iseći na kolutiće, krompir na kockice, beli luk izgnječiti, a crni luk iseći na listiće (ako su manje glavice na četvrtine).
  • U Slow Cooker sipati ulje, na dno posude, a zatim rasporediti naizmenično povrće i meso. Naliti vodom i vinom, pa dodati začine.
  • Poklopiti, podesiti na program HIGH i ostaviti da se kuva 6 sati bez mešanja i otvaranja.
  • Obzirom da se meso i povrće krčkaju lagano, meso će biti posebno mekano. To je i prednost pripreme u ovom aparatu.
  • Po završetku kuvanja, aparat isključiti i lagano sve promešati. Po potrebi još malo posoliti.
  • Poslužiti uz prilog po želji, a mi predlažemo ren. Prijatno!

OCENI RECEPT

VN:F [1.9.13_1145]
Rating: 5.0/5 (4 votes cast)

Rinflajš, 5.0 out of 5 based on 4 ratings

Postavite komentar

Ostali korisnici nece moci da vide vasu email adresu. Obavezna polja su obelezena crvenim. *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>