Ražnjići od mlevenog mesa

  Sastojci
  • 500 g mlevenog mešanog mesa
  • 120 g sitno seckanog crnog luka
  • 2 kašičice aleve paprike
  • 1 kašičica mlevenog bibera
  • 1 kašičica soli
  • vezica peršuna
  • 4 kašike prezli
  • 1 kašičica suve mešavine začina za giros/suvlaki (sastav začina: čili paprika, crni i beli biber, origano, bosiljak, majoran, slatka paprika, so)

  Recept
  • Sve sastojke sipati u veću posudu, pa rukama dobro sjediniti. Smesu ostaviti u frižideru sat vremena.
  • Nauljenim rukama formirati “buckaste” ćevape, nešto između ćevapa i ćuftica, pa ih po dva komada nabosti na ražnjić za pečenje.
  • Peći na Lupo Marshall gril tosteru (na ravnim pločama) ili na roštilju, koje samo kod prve ture treba malo premazati uljem.
  • Poslužiti uz prilog po želji.
  • Prijatno!

OCENI RECEPT

VN:F [1.9.13_1145]
Rating: 4.5/5 (2 votes cast)

Ražnjići od mlevenog mesa, 4.5 out of 5 based on 2 ratings

Postavite komentar

Ostali korisnici nece moci da vide vasu email adresu. Obavezna polja su obelezena crvenim. *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>