Punjene paprike iz krčka

  Sastojci
  • 16-18 manjih crvenih paprika za punjenje
  • 8 kašika ulja
  • 1 srednji crni luk
  • 5 kašika pirinča dugog zrna
  • 700 g mešanog mlevenog mesa
  • so, mleveni biber, mešavina začina po ukusu
  • 1-2 kašičice aleve paprike
  • 4 kašike brašna
  • 4 kašike paradajz pirea
  • 600 ml juneće supe

  Recept
  • U tiganju na 4 kašike zagrejanog ulja propržiti sitno seckani crni luk. Dodati meso i opran i očišćeni pirinač, pa pržiti dok meso ne pobeli. Po potrebi naliti sa malo vode, ali pržiti dok ona ne ispari, jer fil ne treba da bude vodenast. Začiniti po ukusu.
  • Posebno na ulju propržiti brašno kao za zapršku i dodati alevu papriku. Voditi računa da ne pregori. Dodati supu i paradajz pire. Ostaviti da proključa uz mešanje, pa skloniti sa vatre, malo prohladiti, i sipati sos u krčka – Slow Cooker Lupo Marshall.
  • Paprike puniti pripremljenim filom, pa ih ređati u krčka.
  • Podesiti program aparata na LOW i ostaviti da krčka 8 do 10 sati. Najbolje je paprike napuniti i ostaviti da se kuvaju i na laganoj vatri krčkaju preko noći.
  • Kada su paprike ukrčkane po vašem ukusu, isključiti aparat.
  • Servirati toplo jelo uz prilog po želji.
  • Prijatno!

OCENI RECEPT

VN:F [1.9.13_1145]
Rating: 5.0/5 (2 votes cast)

Punjene paprike iz krčka, 5.0 out of 5 based on 2 ratings

Postavite komentar

Ostali korisnici nece moci da vide vasu email adresu. Obavezna polja su obelezena crvenim. *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>