Potaž od karfiola, krompira i šargarepe

  Sastojci
  • 400 g očišćenog krompira
  • 300 g očišćenog karfiola
  • 300 g očišćene šargarepe
  • 200 g očišćenog crnog luka
  • 3-4 čena belog luka
  • 1 l povrćne supe
  • 3 kašike ekstra devičanskog maslinovog ulja
  • 1 kašičica kurkume u prahu
  • bibera i solipo ukusu

  Recept
  • Krompir i šargarepu iseći na manje komade (ne moraju da budu sitni, jer se sve kasnije pasira).
  • U Električnom ekspres loncu zagrejati ulje i propržiti crni i beli luk dok ne postane staklast.
  • Dodati krompir, karfiol i šargarepu u lonac, pa naliti pripremljenom supom. Malo posoliti, po ukusu. Zatvoriti lonac i podesiti vreme kuvanja na 15 minuta.
  • Posle tog vremena pažljivo ispustiti pritisak iz lonca, otvoriti poklopac i procediti povrće od tečnosti.
  • Tečnost vratiti u lonac, a povrće u blenderu ispasirati, pa i njega vratiti u lonac. Po potrebi dodati čašu vode, ako je masa pregusta.
  • Dodati biber i kurkumu, pa posoliti po potrebi još malo. Kuvati u otvorenom loncu još par minuta, tek da pusti ključ-dva.
  • Poslužiti posuto peršunom i tucanom paprikom. Može se preliti sa malo ulja.
  • Prijatno!

OCENI RECEPT

VN:F [1.9.13_1145]
Rating: 5.0/5 (2 votes cast)

Potaž od karfiola, krompira i šargarepe, 5.0 out of 5 based on 2 ratings

Postavite komentar

Ostali korisnici nece moci da vide vasu email adresu. Obavezna polja su obelezena crvenim. *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>