Porodica

 
Nekada zbog mnogih obaveza, pritiska i svega što se od Vas očekuje izgubite ravnotežu i sposobnost da upotpunosti uživate u svojoj porodici? A bitno Vam je da vreme koje provodite sa svojim najmilijima bude kvalitetno, podsticajno i ispunjeno različitim sadržajima? Napravite nedeljni plan zajedno sa članovima svoje porodice, svako može da ima jednu želju ili tri predloga za koje će da se glasa. Uvek možete da se prošetate, odete na klizanje, učestvujete na radionici, odgledate predstavu ili film. Samo je potrebno da se zajedničkim snagama dobro organizujete.

A mi vam predlažemo:

Klizanje:
Mnogi lekari preporučuju klizanje, jer je pored šetnje u prirodi, od velikog značaja za bolji rad respiratornih organa kod dece. Preporučuje se posebno kod dece koja imaju asmu ili druge poteškoće sa disajnim organima. Osim toga, klizanje dobro utiče na pravilno držanje, kordinaciju pokreta i razvijanje osećaja za muziku i ples.

http://www.citymagazine.rs/page.php?id=3013

Radionice za decu i roditelje:
U većini gradskih opština organizovane su besplatne glumačke, likovne, jezičke i mnoge druge radionice. Osim što su značajne za otkrivanje talenata, omogućavaju deci da upoznaju nove drugare, da razvijaju perceptivne i intelektualne funkcije, uče kroz igru i iskuse stvaralački rad u grupi. Koncipirane su tako da, osim što podstiču kreativne potencijale kod dece, pomažu i roditeljima da se idejno angažuju ili dopune, kako bi vreme koje provode sa decom što bogatije ispunili.

http://www.vodiczaroditelje.rs/
http://www.roditeljportal.com/izdanja/1/novo/Knjige-za-decu.htm

Filmovi i predstave za decu:
Filmovi i predstave su uvek tu da Vama i Vašoj deci zagolicaju maštu i odvedu vas makar na kratko u neki drugi bajkoviti svet. Time budite kod dece kritički odnos prema različitim sadržajima, utičete na njihov kulturni razvoj i družite se konstruktivno sa njima. Pustite svoju decu da sami izaberu šta žele da gledaju. Često ćete se iznenaditi!

http://www.pzdkg.org/
http://www.pozorista.com/pozorista/malo-pozoriste-dusko-radovic/11/
http://www.lutkarskopozoriste.com/

Postavite komentar

Ostali korisnici nece moci da vide vasu email adresu. Obavezna polja su obelezena crvenim. *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>