Piletina sa tikvicama i lazanjama

  Sastojci
  • 500-600 g pilećeg belog mesa
  • 250 g očišćenih tikvica
  • 100 g šargarepe
  • 1 srednja glavica crvenog luka
  • 2-3 veća čena belog luka
  • 500 ml pileće supe
  • 2-3 kašike maslinovog ulja
  • sitna morska so po ukusu
  • mleveni biber po ukusu
  • pola kašičice kajenske paprike
  • 1 ravna kašičica karija
  • 150 g lazanja

  Recept
  • Pileće belo meso iseckati na trakice.
  • Tikvice i šargarepu iseckati na baš tanke listiće (najbolje ljuštilicom za krompir) ili još bolje pomoću električnog rendeta.
  • Crveni luk iseckati na listiće, beli luk sitno.
  • U aparatu multi cooker zagrejati ulje, dodati meso, posoliti ga, pa uz mešanje pržiti dok ne pobeli sa svih strana.
  • Proprženo meso izvaditi iz multi cookera i čuvati na toplom mestu do upotrebe.
  • Na istoj masnoći propržiti par minuta crni i beli luk, tikvice i šargarepu, a zatim vratiti meso, dodati začine i supu, poklopiti pa uz povremeno mešanje krčkati dok povrće i meso ne omekšaju. Otprilike 30-tak minuta na temperaturi ne većoj od 180 C.
  • Nekih 10-tak minuta pred kraj kuvanja dodati izlomljene lazanje, i po potrebi naliti vodom. Jelo na kraju treba da bude fino kremasto.
  • Po potrebi još malo začiniti i poslužiti toplo.
  • Prijatno!

OCENI RECEPT

VN:F [1.9.13_1145]
Rating: 5.0/5 (3 votes cast)

Piletina sa tikvicama i lazanjama, 5.0 out of 5 based on 3 ratings

Postavite komentar

Ostali korisnici nece moci da vide vasu email adresu. Obavezna polja su obelezena crvenim. *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>