Piletina sa prokeljom

  Sastojci
  • 400 g belog pilećeg mesa
  • 450 g prokelja (sveži ili smrznuti)
  • 2-3 kašike maslinovog ulja
  • 300 g crnog luka
  • 250 g šargarepe
  • 1l pileće supe
  • vezica peršuna
  • so i mleveni crni biber po ukusu
  • testenina po želji kao prilog

  Recept
  • U Multi cookeru 8 u 1 zagrejati maslinovo ulje i propržiti sitno naseckani crni luk dok ne postane staklast.
  • Dodati mu zatim na kolutove isečenu šargarepu, pržiti par minuta, a zatim dodati meso i uz mešanje pržiti dok meso ne „pobeli“. Posoliti i pobiberiti po ukusu.
  • Dodati prokelj, promešati i naliti supom.
  • Kuvati poklopljeno 30 minuta, na temperaturi ne više od 180 C, dok povrće i meso ne budu mekani.
  • Tečnost više ne dolivati. Pred kraj još malo začiniti, po ukusu.
  • Jelo poslužiti sa skuvanim makaronama i pred služenje posuti seckanim svežim peršunom.
  • Prijatno!

OCENI RECEPT

VN:F [1.9.13_1145]
Rating: 5.0/5 (1 vote cast)

Piletina sa prokeljom, 5.0 out of 5 based on 1 rating

Postavite komentar

Ostali korisnici nece moci da vide vasu email adresu. Obavezna polja su obelezena crvenim. *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>