Pileći ćevapi

  Sastojci
  • 400 g pilećeg belog mesa
  • 80 g crnog luka
  • 3-4 čena belog luka
  • 100 g prezli
  • oko 150 g tanko sečene dimljene slanine
  • vezica peršuna
  • 1 jaje
  • so i biber po ukusu
  • 1/2 kašičice sode bikarbone
  • mešavina začina po ukusu

  Recept
  • Pomoću Multipraktika, nastavcima sa seckanje, usitniti piletinu, crni i beli luk.
  • Sjediniti zatim sa prezlama, seckanim peršunom, začinima po ukusu, sodom i jajetom. Lepo rukama umesiti smesu, pa je ostaviti da odstoji u frižideru nekih 45 minuta.
  • Od pripremljene smese oblikovati ćevape (povremeno ruke nauljiti radi lakšeg rukovanja) i svaki ćevap umotati režnjem slanine.
  • Ćevape peći na Lupo marshall gril tosteru, sa pločama za roštilj. Naravno, možete ih peći i na običnom roštilju.
  • Služiti uz pomfrit ili grilovano povrće.
  • Prijatno!

OCENI RECEPT

VN:F [1.9.13_1145]
Rating: 5.0/5 (1 vote cast)

Pileći ćevapi, 5.0 out of 5 based on 1 rating

Postavite komentar

Ostali korisnici nece moci da vide vasu email adresu. Obavezna polja su obelezena crvenim. *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>