Pileći batak sa tikvicama

  Sastojci
  • 400 g raskošćenog pilećeg bataka
  • 400 g tikvica
  • 400 g bukovača
  • oko 70 g crnog luka
  • 3 kašike maslinovog ulja
  • sitna morska so po ukusu
  • mešavina suvog začina po ukusu
  • 1 kašičica mešavine začina za meso (biber, čili, paprika, origano)
  • testenina po želji za prilog

  Recept
  • Meso, tikvice i bukovače  naseckati na komade veličine zalogaja.
  • U kaseroli (šerpi) zagrejati ulje, pa propržiti staklasto sitno seckani crni luk.
  • Dodati meso i uz mešanje pržiti dok ne pobeli sa svih strana, a zatim dodati tikvice i bukovače. Posoliti po ukusu i dodati mešavinu začina za meso.
  • Poklopiti i na umerenoj vatri, uz povremeno mešanje kuvati dok ne ispari tečnost i dok meso i povrće ne omekšaju oko 25 do 30 minuta.
  • Pred kraj po ukusu začiniti mešavinom suvog začina.
  • Poslužiti uz testeninu po želji i posuti peršunom.
  • Prijatno!

OCENI RECEPT

VN:F [1.9.13_1145]
Rating: 5.0/5 (1 vote cast)

Pileći batak sa tikvicama, 5.0 out of 5 based on 1 rating

Postavite komentar

Ostali korisnici nece moci da vide vasu email adresu. Obavezna polja su obelezena crvenim. *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>