Pileće pljeskavice (uštipci)

  Sastojci
  • 650 g pilećeg belog mesa
  • 600 g očišćene tikvice
  • 1 manji praziluk
  • 3-4 grančice peršuna
  • 2 kašičice mešavine začina
  • 1/4 kašičice mlevenog crnog bibera
  • 1 kašičica suvog začina za meso (čili, origano, paprika)
  • 3-4 pune kašike prezli
  • 2 kašike eskta devičanskog maslinovog ulja + za premazivanje

  Recept
  • Tikvice izrendati ili sitno usitniti u blenderu. Staviti ih u cediljku, posoliti i ostaviti da odstoje kako bi se ocedile od viška tečnosti.
  • Piletinu takođe samleti u blenderu, a zatim praziluk i peršun.
  • Sjediniti oceđene tikvice, piletinu, peršun i praziluk, pa dodati začine i prezlu, pa sve lepo rukama umesiti, kako bi se sastojci sjedinili.
  • Ostaviti da masa odstoji u frižideru 30 minuta.
  • Posle tog vremena praviti male pljeskavice (uštipke) i peći ih na zagrejanom Gril tiganju, prethodno premazanom uljem.
  • Prijatno!

OCENI RECEPT

VN:F [1.9.13_1145]
Rating: 5.0/5 (3 votes cast)

Pileće pljeskavice (uštipci), 5.0 out of 5 based on 3 ratings

Postavite komentar

Ostali korisnici nece moci da vide vasu email adresu. Obavezna polja su obelezena crvenim. *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>