Pileća krem supa

  Sastojci
  • leđa od dva pileta (možete koristiti i pileće belo onda nemate šta da čistite i to bude lakša varijanta)
  • oko 200 g očišćenog crnog luka
  • oko 600 g očišćenog krompira
  • oko 200 g očišćene šargarepe
  • parče paškanata ili 2 kašičice suvog
  • so, mleveni biber i mešavina začina po ukusu
  • 1500 ml vode
  • za prilog: krutoni, parzeman, mladi luk, pavlaka…

  Recept
  • Crni luk pregoreti na ringli sa obe strane.
  • U električni ekspres lonac staviti piletinu i na veće komade isečeni krompir i šargarepu. Dodati luk i paškanat.
  • Naliti vodom, zatvoriti poklopac lonca i podesiti tajmer na električnom ekspres loncu na 30 minuta.
  • Po isteku vremena otvoriti poklopac, pa procediti tečnost, ali je ne bacati, već je vratiti u lonac.
  • Od kostiju odvojiti meso, pa ga zajedno sa povrćem ispasirati u blenderu. Dodajte malo supe radi lakšeg blendiranja.
  • Vratiti sve u lonac sa supom, promešati, po potrebi dodati još malo vrele vode ako je masa previše gusta, pa začiniti po ukusu, pa pustiti da proključa „ključ-dva“.
  • Supu poslužiti sa krutonima i pavlakom i po želji posuti parmezanom i percima mladog luka.
  • Prijatno!

OCENI RECEPT

VN:F [1.9.13_1145]
Rating: 5.0/5 (4 votes cast)

Pileća krem supa, 5.0 out of 5 based on 4 ratings

Postavite komentar

Ostali korisnici nece moci da vide vasu email adresu. Obavezna polja su obelezena crvenim. *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>