Pesto od sremuša

 

Sastojci

  • 100 g opranog i očišćenog sremuša
  • 70 g slanog prženog kikirikija
  • 70 ml maslinovog ulja
  • sok od jednog limuna
  • so po potrebi

 

Recept

  • U Ema multipraktik (seckalicu) staviti sremuš i kikiriki, pa malo usitniti, a zatim dodati sok od limuna i ulje. So stavite po ukusu, jer je i kikiriki slan. 
  • Sve iseckati i sjediniti u kompaktnu masu. 
  • Napomena: Možete ga izblendirati da bude skroz kremasto, a ukoliko više volite da se orašasti plodovi osete, nemojte ga blendati skroz. 
  • Pesto kao namaz poslužiti uz prilog po želji.

OCENI RECEPT

VN:F [1.9.13_1145]
Rating: 5.0/5 (4 votes cast)

Pesto od sremuša, 5.0 out of 5 based on 4 ratings

Postavite komentar

Ostali korisnici nece moci da vide vasu email adresu. Obavezna polja su obelezena crvenim. *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>