Pasta sa kobasicom iz ekspres lonca

  Sastojci
  • 500 g svežih kobasica po želji
  • 400 g penne testenine
  • 1 puna kašika paradajz pirea
  • 500 g svežeg brokolija
  • 2-3 čena belog luka
  • 1 kašika maslinovog ulja
  • 1 kašičica soli
  • 1 kašičica aleve paprike
  • 1/2 kašičice mlevenog bibera
  • oko 1 l vode

  Recept
  • Kobasice očistiti od omotača.
  • U električnom ekspres loncu zagrejati ulje, dodati kobasicu, pa uz mešanje propržiti 5 do 7 minuta, da se uprži.
  • Kobasicu zatim izvaditi iz lonca i ostaviti na toplo mesto.
  • Naliti u lonac malo od potrebne količine vode, dodati paradajz pire, so, sirove (nekuvane) penne, i brokoli iskidan na manje komadiće.
  • Naliti ostatkom vode (samo da prekrije testeninu), poklopiti lonac i podesiti vreme kuvanja na 15 minuta.
  • Po isteku vremena pažljivo ispustiti pritisak iz lonca, otvoriti poklopac i lagano promešati sadržaj.
  • Dodati  upržene kobasice, gnječeni beli luk, alevu papriku, biber i so po ukusu.
  • Sve lagano promešati, pa poslužiti toplo sa rendanim parmezanom i sveže seckanim peršunom.
  • Prijatno!

OCENI RECEPT

VN:F [1.9.13_1145]
Rating: 4.5/5 (2 votes cast)

Pasta sa kobasicom iz ekspres lonca, 4.5 out of 5 based on 2 ratings

Postavite komentar

Ostali korisnici nece moci da vide vasu email adresu. Obavezna polja su obelezena crvenim. *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>