Paradajz čorba sa mlevenom junetinom

  Sastojci
  • 250 g mlevene junetine
  • 500 ml soka od paradajza
  • 3 kašika maslinovog ulja
  • 1 glavica crnog luka
  • 2 srednje šargarepe
  • 1 kašičica šećera
  • 600 ml juneće supe
  • so i mleveni crni biber po ukusu
  • 50 g tarane
  • peršun

  Recept
  • Crni luk sitno naseckati, šargarepu izrendati na krupno rende.
  • Zagrejati u kaseroli ulje, dodati crni luk, pa ga propržiti uz mešanje, dok ne postane staklast.
  • Dodati zatim meso i šargarepu, pa uz povremeno mešanje pržiti dok meso ne pobeli. Začititi po ukusu, solju i biberom.
  • Naliti supom i sokom od paradajza, dodati šećer, poklopiti i na umerenoj vatri, uz povremeno mešanje, kuvati oko 15-tak minuta.
  • Zatim dodati taranu i kuvati još par minuta, dok se skuva.
  • Tečnost ne treba više da se dodaje jer čorba i treba da bude gušća, ali ako je ipak previše gusta, dodati vodu, pa pustiti da prokuva.
  • Začiniti po ukusu, posuti seckanim peršunom i poslužiti.
  • Prijatno!

OCENI RECEPT

VN:F [1.9.13_1145]
Rating: 5.0/5 (1 vote cast)

Paradajz čorba sa mlevenom junetinom, 5.0 out of 5 based on 1 rating

Postavite komentar

Ostali korisnici nece moci da vide vasu email adresu. Obavezna polja su obelezena crvenim. *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>