Nepečena keks torta sa voćem

  Sastojci
  • 500 g bobičastog voća po želji (može i smrznuto)
  • 250 g šećera u prahu
  • 200 g maslaca
  • 300 g Petit Beure keksa
  • 300 g lešnika
  • 250 ml slatke pavlake
  • 50 ml soka od voća

  Recept
  • Smrznuto voće pre upotrebe odmrznuti, sok sačuvati. Ako koristite sveže voće, koristite kupovni “crveni” sok.
  • Celu tortu možete spremiti pomoću samo jednog aparata – Ema multipraktika, bez prljanja ruku i dodatnih posuda.
  • U nastavkom za seckanje, usitniti keks, dodati lešnike, usitniti i na kraju dodati maslac sobne temperature, isečen na manje parčiće i sve lepo sjediniti.
  • Oceđeno voće sa sokom i šećerom u prahu staviti u blender multipraktika i usitniti. Sipati u predhodnu masu i sve lepo izmešati.
  • Pripremljenu masu sipati u nauljen kalup za tortu (kome se skida obruč), poravnati i preko nafilovati slatkom pavlakom, umućenom uobičajeno.
  • Pre služenja ostaviti da odstoji u frižideru, najbolje preko noći.
  • Prijatno!

OCENI RECEPT

VN:F [1.9.13_1145]
Rating: 5.0/5 (1 vote cast)

Nepečena keks torta sa voćem, 5.0 out of 5 based on 1 rating

Postavite komentar

Ostali korisnici nece moci da vide vasu email adresu. Obavezna polja su obelezena crvenim. *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>