Mlinareva čorba

  Sastojci
  • 300 g belog pasulja
  • 2 manje šargarepe
  • 1 srednji crveni luk
  • 20 g belog luka
  • malo korena celera
  • 100 g svežeg lisnatog kelja
  • 400 g krompira
  • 300 g muskatne tikve
  • 3-4 kašike ekstra devičanskog maslinovog ulja
  • so, mleveni crni biber i mešavina suvog začina po ukusu
  • 1700 ml vode

  Recept
  • Pasulj preko noći potopiti u vodi i sutradan procediti, uobičajeno.
  • U električnom ekspres loncu zagrejati ulje, pa propržiti par minuta sitno seckani crveni i beli luk, celer i šargarepu.
  • Krompir i tikvu iseckati na malo krupnije kockice, lisnati kelj očistiti od peteljke i debljeg dela po sredini, da ostanu samo listići.
  • Dodati u proprženo povrće zatim krompir i tikvu, pasulj i kelj, naliti vodom, poklopiti lonac i podesiti kuvanje na 30 minuta.
  • Po isteku vremena otvoriti poklopac i začiti po ukusu solju, biberom i suvim začinom.
  • Napomena: Ukoliko niste prisutni, po isteku vremena aparat će se isključiti i preći na režim održavanja toplote, da bi vas sačekao gotov i topao ručak kad se vratite.
  • Čorbu poslužiti uz krutone.
  • Prijatno!

OCENI RECEPT

VN:F [1.9.13_1145]
Rating: 5.0/5 (2 votes cast)

Mlinareva čorba, 5.0 out of 5 based on 2 ratings

Postavite komentar

Ostali korisnici nece moci da vide vasu email adresu. Obavezna polja su obelezena crvenim. *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>