Mladi grašak sa piletinom

 

Sastojci

  • 300 g očišćenog mladog graška
  • 700 g belog pilećeg mesa
  • 300 g mladog krompira
  • 1 manja šargarepa
  • 1 manja zelena paprika
  • 1 manja tikvica
  • 2-3 mlada crna luka (bez perca)
  • maslinovo ulje
  • so i biber po ukusu
  • mešavina začina po ukusu
  • 2 kašike gustina
  • sveži peršun i mirođija

 

Recept

  • Na zagrejanom maslinovom ulju u Kaseroli Titanium propržiti sitno seckani crni mladi luk i meso. Pržitu uz mešanje dok meso ne pobeli.
  • Dodati zatim šargarepu rendanu na krupno rende i sitno seckanu papriku. Posoliti po ukusu i pobiberiti.
  • Dodati na kockice sečeni krompir i tikvicu. Promešati, dinstati minut-dva, pa dodati grašak.
  • Naliti sa oko 1l vrele vode, poklopiti i kuvati jedno 20-tak minuta.
  • U malo hladne vode razmutiti gustin da ne bude grudvica, pa dodati u kaserolu, promešati i fino ukrčkati. Jelo treba da bude fino kremasto, ali ne preterano gusto.
  • Na kraju dodati sitno seckani peršun i mirođiju, kao i mešavinu začina i po potrebi i ukusu so i biber.
  • Prijatno!

OCENI RECEPT

VN:F [1.9.13_1145]
Rating: 5.0/5 (1 vote cast)

Mladi grašak sa piletinom, 5.0 out of 5 based on 1 rating

Postavite komentar

Ostali korisnici nece moci da vide vasu email adresu. Obavezna polja su obelezena crvenim. *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>