Krompir čorba

  Sastojci
  • 1 kg svinjetine od buta
  • 4-5 manjih glavica crnog luka
  • 3 čena belog luka
  • 500 g oljuštenog krompira
  • 100 g šargarepe
  • 400 ml domaćeg paradajz sosa
  • mešavina začina po ukusu
  • 1 kašika suve slatke tucane paprike
  • 2 kašike svinjske masti
  • sveži peršun
  • po potrebi kašika gustina

  Recept
  • Uz pomoć secka usitniti crni luk, beli luk i šargarepu.
  • Meso iseckati na komade veličine zalogaja. Krompir iseckati na kockice.
  • U električni ekspres lonac na zagrejanu mast, dodati iseckani luk i šargarepu i propržiti da postane staklasto, zatim dodati meso, par puta promešati, pa dodati krompir, sos od paradajza i naliti sa oko 700 ml vruće vode.
  • Dodati so i biber po ukusu, a zatim lonac zatvoriti i kuvati 40 minuta.
  • Posle toga pažljivo ispustiti pritisak iz lonca i otvoriti poklopac, ali nastaviti dalje sa krčkanjem (režim održavanja toplote), pa dodati papriku, začiniti mešavinom začina po ukusu.
  • Po potrebi, ako volite gušće, možete dodati kašiku gustina razmućenog u malo hladne vode.
  • Ostaviti minut-dva da krčka, pa dodati seckani peršun i poslužiti.
  • Prijatno!

OCENI RECEPT

VN:F [1.9.13_1145]
Rating: 4.7/5 (3 votes cast)

Krompir čorba, 4.7 out of 5 based on 3 ratings

Postavite komentar

Ostali korisnici nece moci da vide vasu email adresu. Obavezna polja su obelezena crvenim. *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>