Krmenadle u krem sosu od pečuraka

  Sastojci
  • 4 veće krmenadle
  • 100 g maslaca
  • 100 g brašna
  • 1 kašičica soli
  • 1/2 kašičice belog luka u prahu
  • 1/4 kašičice mlevenog bibera
  • 600 g šampinjona
  • 3 čena belog luka
  • 1/2 kašičice soli
  • 1/2 kašičice dimljene aleve paprike
  • 240 ml crvenog vina
  • 120 ml pavlake za kuvanje
  • sveži peršun

  Recept
  • Krmenadle čekićem za meso izlupati malo sa obe strane.
  • Pomešati u posudi brašno, so, beli luk u prahu i biber. Uvaljati dobro sa obe strane krmenadle.
  • U aparatu multi cooker zagrejati maslac, pa propržiti krmenadle sa svih strana dok lepo ne porumene, a zatim ih izvaditi i skloniti sa strane.
  • U multi cooker dodati šampinjone isečene na četvrtine, gnječeni beli luk, so i papriku i na istoj masnoći propržiti par minuta. Vratiti meso, naliti vinom, poklopiti i kuvati 20 minuta.
  • Posle tog vremena, rupičastom plastičnom špatulom izvaditi meso i šampinjone, pa sipati pavlaku i uz mešanje kuvati par minuta, da se napravi kremasti sok.
  • Krmenadle poslužiti sa šampinjonima i sosom, uz prilog po želji npr. krompir pire.
  • Posuti peršunom pre posluženja.
  • Prijatno!

OCENI RECEPT

VN:F [1.9.13_1145]
Rating: 5.0/5 (1 vote cast)

Krmenadle u krem sosu od pečuraka, 5.0 out of 5 based on 1 rating

Postavite komentar

Ostali korisnici nece moci da vide vasu email adresu. Obavezna polja su obelezena crvenim. *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>