Krem čorba od koprive i sremuša

  Sastojci
  • 100 g očišćenih kopriva
  • 150 g sremuša
  • 2-3 mlada crna luka sa percima
  • 400 g očišćenog krompira
  • 1,5 l pileće supe
  • 1/2 kašičice muskatnog oraščeta
  • 1/2 kašičice mlevenog crnog bibera
  • 1 kašičica mešavine začina
  • so po ukusu
  • 3 kašike ekstra devičanskog maslinovog ulja

  Recept
  • U kaseroli zagrejati ulje pa propržiti par minuta sitno naseckani luk.
  • Dodati zatim na kockice isečeni krompir i muskatno orašče, promešati, propržiti nekih 5 minuta uz mešanje, a zatim naliti supu (ne morate sve odjednom, ostatak naliti posle pasiranja). Poklopiti i kuvati oko 15 minuta.
  • Zatim dodati grubo naseckani sremuš i koprive, pa kuvati 10 minuta, pa sve iz kaserole ispasirati.
  • Vratiti na šporet, začiniti biberom, mešavinom začina i solju po ukusu, pa ostaviti da pusti ključ-dva i skloniti sa vatre.
  • Poslužiti sa krutonima, seckanim percima crnog luka i jogurtom.
  • Prijatno!

OCENI RECEPT

VN:F [1.9.13_1145]
Rating: 5.0/5 (2 votes cast)

Krem čorba od koprive i sremuša, 5.0 out of 5 based on 2 ratings

Postavite komentar

Ostali korisnici nece moci da vide vasu email adresu. Obavezna polja su obelezena crvenim. *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>