Krem čorba od kelerabe

  Sastojci
  • 300 g očišćene kelerabe
  • 150 g očišćene crne repe
  • 200 g očišćene bele repe
  • 200 g očišćene crvene repe
  • 100 g očišćene šargarepe
  • 100 g očišćenog praziluka + malo za dekoraciju
  • 3 kašike maslinovog ulja + za dekoraciju
  • pola kašičice mlevenog bibera
  • so po ukusu
  • 1 kašičica tucane slatke paprike
  • mešavina suvog začina po ukusu
  • šaka semenki golice (očišćeno bundevino seme) za dekoraciju
  • oko 1200 ml vode

  Recept
  • Korenasto povrće naseckati na manje komade. Praziluk na kolutiće, pa ga malo propržiti na ulju u otvorenom električnom ekspres loncu.
  • Zatim u lonac dodati seckano povrće i naliti vodom (2/5 lonca), pa zatvoriti poklopac i podesiti tajmer na 30 minuta kuvanja.
  • U međuvremenu na malo ulja u tiganju propržiti semenke golice, pa skloniti sa strane.
  • Po isteku vremena aparat će se sam isključiti. Ako niste prisutni, on prelazi u režim održavanja toplote, pa kad se vratite možete završiti jelo.
  •  Otvoriti lonac, procediti tečnost i vratiti je u lonac.
  • Povrće izblendirati u kremastu masu i vratiti takođe u lonac.
  • Začiniti biberom, paprikom, a so i mešavinu začina dodati po ukusu.
  • Promešati i u zavisnosti od gustine i vašeg ukusa, može se naliti sa još malo vode, otprilike jednom čašom vrele.
  • Pustiti da pusti ključ-dva, pa isključiti.
  • Servirati posuto semenkama golice i seckanim prazilukom, i po želji preliveno sa par kapi maslinovog ulja.
  • Prijatno!

OCENI RECEPT

VN:F [1.9.13_1145]
Rating: 4.8/5 (4 votes cast)

Krem čorba od kelerabe, 4.8 out of 5 based on 4 ratings

Postavite komentar

Ostali korisnici nece moci da vide vasu email adresu. Obavezna polja su obelezena crvenim. *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>