Krem čorba od cvekle

  Sastojci
  • 500 g cvekle
  • 2 šargarepe
  • 200 g krompira
  • 2 kašike ekstra devičanskog maslinovog ulja
  • 2-3 čena belog luka
  • 1 glavica crvenog luka
  • 1 l pileće supe od kocke/span>
  • 1 kašika paradajz pirea
  • 1 kašičica lovora u prahu
  • pola kašičice majčine dušice
  • so i biber po ukusu
  • jogurt
  • feta sir
  • peršun za posipanje

  Recept
  • U Električnom ekspres loncu zagrejati ulje, pa propržiti sitno seckani beli i crveni luk.
  • Dodati zatim na komadiće (ne mora sitne jer se kasnije sve blendira) isečenu cveklu, krompir i šargarepu.
  • Dodati paradajz pire, lovor i majčinu dušicu. Biber i so po ukusu. Naliti supom, zatvoriti lonac i kuvati 30 minuta.
  • Pažljivo procediti tečnost od povrća i tečnost vratiti u lonac.
  • Povrće uz pomoć blendera usitniti u kašu i vratiti u lonac. Pustiti da prokrčka „ključ-dva“.
  • Čorbu sipati u tanjir/činijicu i poslužiti uz dodatak jogurta, feta sira i peršuna.
  • Prijatno!

OCENI RECEPT

VN:F [1.9.13_1145]
Rating: 5.0/5 (1 vote cast)

Krem čorba od cvekle, 5.0 out of 5 based on 1 rating

Postavite komentar

Ostali korisnici nece moci da vide vasu email adresu. Obavezna polja su obelezena crvenim. *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>