Karabataci fino zapečeni

  Sastojci
  • 4 pileća karabataka
  • 2 kašike maslinovog ulja
  • 20 g belog luka
  • 100 ml pileće supe
  • 80 ml belog vina
  • 50 ml jogurta
  • malo majčine dušice i soli (po ukusu)
  • 1/4 kašičice mlevenog dimljenog bibera
  • 1/4 kašičice dimljene paprike u prahu
  • sveži peršun

  Recept
  • U dubokom tiganju sa skidajućim ručkama zagrejati ulje.
  • Dodati karabatake, pa ih propržiti sa obe strane da lepo porumene oko 10-tak minuta. Zatim ih izvaditi i ostaviti na toplom mestu.
  • Na istoj masnoći kratko propržiti seckani beli luk, pa vratiti zatim karabatake u tiganj. Sipati supu, vino i jogurt.
  • Dodati majčinu dušicu i so po ukusu, kao i papriku i biber. Poklopiti i ostaviti da krčka 10 minuta.
  • Skinuti ručke sa tiganja, pa staviti u zagrejanu rernu da se blago zapeče kožica. Nekih 15 minuta.
  • Poslužiti uz prilog po želji i posuti peršunom pre služenja.
  • Prijatno!

OCENI RECEPT

VN:F [1.9.13_1145]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Postavite komentar

Ostali korisnici nece moci da vide vasu email adresu. Obavezna polja su obelezena crvenim. *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>