Domaći sok od breskne i tikve

  Sastojci
  • 1 kg očišćene muskatne tikve
  • 1 kg očišćenih breskvi/span>
  • 1 kg šećera
  • 2 limontusa
  • 3 l vode

  Recept
  • Očišćenu tikvu i breskve (ne ljuštiti koru) staviti u kaserolu (veću šerpu), naliti vodu i dodati polovinu šećera, pa staviti na vatru da se kuva.
  • Kuvati dok tikva i breskve ne budu skroz mekane, kako bi se kasnije lepo izblendirale.
  • Kuvano ocediti kroz cediljku od tečnosti, ali tečnost sačuvati. Staviti zatim u Multipraktik i pomoću nastavka za blendiranje fino ispasirati.
  • Vratiti izblendiranu masu u kaserolu, dodati oceđenu tečnost, ostatak šećera i limontus. Promešati. Ako je masa preterano gusta, može se naliti sa još malo vode.
  • Vratiti masu na vatru, pa pustiti da provri i od tog momenta kuvati još nekih 10-tak minuta na umerenoj vatri.
  • Sok sipati u oprane i sterilisane staklene flaše, dobro zatvoriti i uviti u ćebe. Ostaviti da se tako uvijeno ohladi.
  • Sok čuvati na tamnom i hladnom mestu. Ali najbolje je čuvati ga u frižideru.
  • Prijatno!

OCENI RECEPT

VN:F [1.9.13_1145]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Postavite komentar

Ostali korisnici nece moci da vide vasu email adresu. Obavezna polja su obelezena crvenim. *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>