Čorbast pasulj

  Sastojci
  • 500 g belog pasulja (krupnije zrno)
  • 1 paprika
  • 1/2 manjeg celera
  • 1 šargarepa
  • 1 paškanat
  • 1 koren peršuna
  • oko 500 g suvog mesa od butkice
  • oko 300 g kobasice
  • 1 glavica crnog luka
  • 1 lovorov list
  • 4 kašike ulja
  • 1/4 kašičice mlevenog bibera
  • 2 kašičice mešavine suvog začina
  • 1 kašičica soli
  • 2 kašičice tucane slatke paprike

  Recept
  • Pasulj potopiti u hladnu vodu i ostaviti da odstoji par sati.
  • Ocediti od tečnosti, pa pasulj staviti u električni ekspres lonac, naliti vodom da ga prekrije, pa ga kuvati 10 minuta.
  • Na ulju propržiti crni luk i sitno iseckano povrće.
  • Posle 10 minuta pažljivo ispustiti pritisak iz lonca (pomeriti sigurnosni ventil), otvoriti poklopac i ocediti pasulj od tečnosti.
  • Vratiti ga u lonac, dodati proprženo povrće, suvo meso isečeno na manje komade i isečenu kobasicu, lovor i so.
  • Naliti vodom da prekrije povrće i meso u loncu, otprilike nešto malo manje od 4/5, zatvoriti poklopac i kuvati 40 minuta.
  • Kad vreme istekne aparat će se sam isključiti tj. preći na režim održavanja toplote narednih 8 sati. Ukoliko ste kod kuće možete odmah završiti ručak, a ako niste onda pred serviranje još dodajte biber, tucanu pariku i začine po želji, promešajte i ostavite da baci ključ-dva.
  • Prijatno!

OCENI RECEPT

VN:F [1.9.13_1145]
Rating: 5.0/5 (4 votes cast)

Čorbast pasulj, 5.0 out of 5 based on 4 ratings

Postavite komentar

Ostali korisnici nece moci da vide vasu email adresu. Obavezna polja su obelezena crvenim. *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>