Cepkana prasetina iz Slow cookera

  Sastojci
  • 1 kg svinjetine u komadu (but, plećka)
  • 35 g belog luka
  • 200 g crnog luka
  • 1 kašika slatke tucane paprike (ili ljute, ako više volite)
  • 4 pune kašike paradajz pirea ili roštiljskog sosa
  • so i biber po ukusu
  • 2 kašike vorčester sosa
  • 1 kašičica suve mešavine začina za meso
  • pola kašičice čilija u prahu

  Recept
  • U Slow Cooker aparat sipati prvo ulje, a zatim dodati sitno seckani crni luk i beli luk. Preko staviti meso u komadu, a preko mesa sve ostale potrebne sastojke.
  • Poklopiti aparat, podesiti na program HIGH i tiho krčkati, bez podizanja poklopca, mešanja i tome slično, oko 6,5 – 7 sati.
  • Posle tog vremena, aparat isključiti, izvaditi komad mesa i uz pomoć dve viljuške meso iscepkati (raskomadati). Videćete koliko ide lako, a meso bude u formi končića.
  • Meso pomešati sa smesom luka i začina iz krčka i sve lepo sjediniti.
  • Poslužiti u formi sendviča, sa gomilom salate (najbolje kupus ili vitamniske salate), plus neki BBQ ili sličan sos.
  • Prijatno!

OCENI RECEPT

VN:F [1.9.13_1145]
Rating: 5.0/5 (2 votes cast)

Cepkana prasetina iz Slow cookera, 5.0 out of 5 based on 2 ratings

Postavite komentar

Ostali korisnici nece moci da vide vasu email adresu. Obavezna polja su obelezena crvenim. *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>