Burgeri sa blitvom

  Sastojci
  • 300 g očišćene blitve
  • 400 g očiščenog krompira
  • 350 g mlevenog mesa
  • 40 g mladog belog luka (sa percima)
  • vezica peršuna
  • vezica luka vlašca
  • 2 jaja
  • 5 kašika prezli
  • 2 kašičice mešavine začina
  • 1 prašak za pecivo
  • 1/2 kašičice mlevenog crnog bibera

  Recept
  • Krompir oljuštiti, skuvati, ohladiti i narendati na krupno rende.
  • Blitvu posebno obariti (od momenta kada provri kuvati 5 minuta), ocediti i sitno naseckati.
  • Beli luk, peršun i vlašac sitno naseckati.
  • Meso staviti u posudu, dodati sve ostale potrebne sastojke, pa rukama dobro uzmešati da se lepo sjedini. Ostaviti da odstoji u frižideru oko sat vremena.
  • Od pripremljene smese kašikom vaditi i rukama (navlažiti ih vodom ili uljem) oblikovati burgere.
  • Burgere peći na gril tiganju sa obe strane uz povremeno okretanje oko 5 do 10 minuta.
  • Poslužiti uz prilog po želji. Lepi su i topli, i hladni.
  • Prijatno!

Napomena: Burgere možete praviti i sa nekom drugom zelenom „travkom“, po želji, spanaćem, sremušem, koprivom, zeljem, lisnatim keljom… Samo sve treba obariti.

OCENI RECEPT

VN:F [1.9.13_1145]
Rating: 4.5/5 (2 votes cast)

Burgeri sa blitvom, 4.5 out of 5 based on 2 ratings

Postavite komentar

Ostali korisnici nece moci da vide vasu email adresu. Obavezna polja su obelezena crvenim. *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>