Brzi zaleđeni čizkejk

  Sastojci za kalup od 12 modli
  • SASTOJCI ZA KORU:
  • 200 g očišćenih urmi
  • 120 g oraha
  • SASTOJCI ZA KREMU:
  • 180 g badema
  • sok od pola limuna
  • 80 g istopljenog kokosovog ulja
  • 150 ml mleka
  • 5 punih kašika meda

  Recept
  • Usitnite orahe u Lupo Nutri blenderu. U glatku smesu dodajte prethodno namočene i očišćene urme. Dovoljno je da ih potopite u toploj vodi pola sata da omekšaju. Još jednom sve zajedno izblendajte tako da se smesa ne lepi za ruke. U tom slučaju dodajte još oraha. Ukoliko je presuva, dodajte više urmi.
  • Istopljenim kokosovim uljem podmažite posudu za mafine (12 komada) i lagano utisnite smesu od orasa i urmi. Kako biste ih naknadno lakše izvadili iz kalupa, isecite papir za pečenje na tanke trake koje ćete postaviti ispod njih.
  • U nastavak za blendanje i veću posudu sipati sastojke za fil i sve zajedno miksati dok se ne dobije fina, svilenkasta krema. Prednost kolača koji se ne peku jeste što ih možete probati u samoj izradi, jer se ukus neće promeniti. Ukoliko vam nije dovoljno sladak dodajte još meda. Kad bude po vašem ukusu, izlijete fil na koru.
  • Po želji dodajte kikiriki puter, džem od kajsije, borovnice ili neko drugo voće.
  • Prekrijte folijom i zaledite na 4 sata. Tako zaleđeni u zamrzivaču mogu stajati do 10 dana.
  • Peukusni, osvežavajući, uživaćete! :)

OCENI RECEPT

VN:F [1.9.13_1145]
Rating: 5.0/5 (5 votes cast)

Brzi zaleđeni čizkejk, 5.0 out of 5 based on 5 ratings

Postavite komentar

Ostali korisnici nece moci da vide vasu email adresu. Obavezna polja su obelezena crvenim. *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>