Bolonjeze sos iz ekspres lonca

  Sastojci
  • 350 g mlevenog mesa
  • 100 g suvog vrata ili dimljene mesnate slanine
  • 1 crni luk
  • 3 čena belog luka
  • 1 šargarepa
  • 100 ml crnog vina
  • 250 g paradajz pirea
  • 200 ml goveđe supe
  • 1 kašičica sitne morske soli
  • 1/4 kašičice aleve paprike
  • 1/4 kašičice mlevenog bibera
  • 1 kašičica suvog origana
  • 1 lovorov list
  • 2 kašike maslinovog ulja

  Recept
  • Šargarepu,  crni i beli luk iseckati u seckalici.
  • Suvi vrat ili slaninu sitno naseckati.
  • Na zagrejanom ulju u električnom ekspres loncu propržiti seckano povrće.
  • Dodati seckani suvi vrat i mleveno meso, pa uz mešanje par minuta propržiti dok meso ne „pobeli“.
  • Staviti začine, paradajz pire i naliti vinom i supom.
  • Zatvoriti lonac, pa od momenta kada dostigne radni pritisak (poklopac se zaključa), kuvati 10 minuta.
  • Pažljivo ispustiti pritisak iz lonca, otvoriti poklopac i promešati sadržaj.
  • Poslužiti uz testeninu po želji, seckanim peršunom i bosiljkom i posuti parmezanom, po ukusu.
  • Prijatno!

OCENI RECEPT

VN:F [1.9.13_1145]
Rating: 3.0/5 (2 votes cast)

Bolonjeze sos iz ekspres lonca, 3.0 out of 5 based on 2 ratings

Postavite komentar

Ostali korisnici nece moci da vide vasu email adresu. Obavezna polja su obelezena crvenim. *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>