Bela čorba od piletine i pečuraka

  Sastojci
  • Bataci, karabataci, krilca i belo meso od 1 pileta
  • 500 g šampinjona
  • 1 veća zelena paprika
  • 1 srednja šargarepa
  • 1 veći luk srebrnjak
  • so i biber po ukusu
  • 200 g kisele pavlake sa 20%mm
  • 4 pune kašičice gustina
  • 3 kašike ekstra devičanskog maslinovog ulja
  • po pola kašičice suvog ruzmarina i bosiljka
  • 1 kašičica slatke tucane paprike
  • mešavina začina po ukusu

  Recept
  • Luk i papriku sitno naseckati, a šargarepu izrendati na krupno rende.
  • U električnom ekspres loncu zagrejati ulje, dodati naseckano povrće, pa ga propržiti par minuta.
  • Dodati zatim meso isečeno na komade, kao i začine.
  • Preko mesa staviti na četvrtine seckane šampinjone i naliti sa oko 750 ml vode.
  • Poklopiti lonac i podesiti vreme kuvanja na 35 minuta. Posle tog vremena, pažljivo ispustiti pritisak iz lonca i otvoriti poklopac, ali ne isključivati.
  • U vrlo malo hladne vode razmutiti gustin. U lonac dodati pavlaku i gustin, pa uz mešanje krčkati dok se ne zgusne.
  • Dodati slatku tucanu papriku i po želji još malo začiniti biberom i mešavinom začina. Pre služenja posuti seckanim peršunom.
  • Prijatno!

OCENI RECEPT

VN:F [1.9.13_1145]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Postavite komentar

Ostali korisnici nece moci da vide vasu email adresu. Obavezna polja su obelezena crvenim. *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>