Aromatične mortadela ćuftice

  Sastojci
  • 500 g mortadele
  • 350 g mlevenog mešanog mesa
  • 80 g očišćenog crnog luka
  • 100 g suvog paradajza iz ulja (ne cediti ulje)
  • vezica peršuna
  • 2 kašičice dižonskog senfa
  • 1 kašičica aleve paprike
  • 1 kašičica soli
  • pola kašičice mlevenog bibera
  • 1 jaje
  • 2 pune kašike prezli
  • ulje za prženje
  • kukuruzno žuto brašno za valjanje ćufti

  Recept
  • Mortadelu, crni luk, paradajz i peršun usitniti u secku.
  • Masu zatim izručiti u drugu posudu, pa dodati mleveno meso, senf, začine, jaje i prezle.
  • Sve rukama dobro izmesiti kako bi se svi sastojci lepo sjedinili u kompaktnu masu.
  • Ostaviti da odstoji u frižideru 20 -ak minuta.
  • Posle tog vremena, nauljenim rukama praviti ćuftice (jedna kašika mase, za jednu ćufticu).
  • Svaku zatim uvaljati u kukuruzno brašno.
  • U Lupo Marshall Multi cookeru zagrejati ulje, spuštati formirane ćuftice, pa ih uz povremeno okretanje pržiti sa svih strana dok lepo ne porumene.
  • Temperaturu držati na 180 C, ne pojačavati na više.
  • Pržene odlagati na papirni ubrus da bi upio višak masnoće.
  • Ćuftice poslužiti uz prilog po želji, npr. špagete.
  • Prijatno!

OCENI RECEPT

VN:F [1.9.13_1145]
Rating: 5.0/5 (4 votes cast)

Aromatične mortadela ćuftice, 5.0 out of 5 based on 4 ratings

Postavite komentar

Ostali korisnici nece moci da vide vasu email adresu. Obavezna polja su obelezena crvenim. *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>